Beetje respect voor de vreemdganger

Als er ergens in Nederland nog een taboe op rust dan is het wel op vreemdgaan. Men praat er liever niet over, en dan eigenlijk nog alleen als de bedrogen partij, maar vreemdgaan is schering en inslag. In mijn kennissenkring ken ik talloze vrouwen en mannen die zijn vreemdgegaan. Ik kijk er allang niet meer van op en geloof niet meer in monogamie tot de dood.

Bij mannen onderling is de onderlinge vertrouwensband m.b.t. vreemdgaan een soort onbenoemd onuitgesproken pact. We begrijpen elkaar als we het er over hebben en zijn altijd geïnteresseerd in de dame in kwestie (leeftijd, uiterlijk, bedprestaties) die aan de haak geslagen is. Verder overheerst er na de bekentenis meestal de stilzwijgende afspraak om elkaar in te dekken / te coveren / er met anderen niet over te praten. We begrijpen elkaar zonder het met zoveel woorden te zeggen.

Veel (oudere) vrouwen die ik heb ontmoet hebben elke hoop op een monogame relatie al opgegeven. Ze hebben na een aantal relaties teveel gezien, gehoord en meegemaakt en weten dat het niet realistisch meer is om exclusiviteit van de partner te verwachten. Niet meer in deze maatschappij. Vroeger ook al niet, maar sinds internet is het wel heel erg geworden. Scharrelen, flirten en sex naast je huidige partner..het hoort er tegenwoordig allemaal bij. Ook al zal niemand daar eerlijk voor uitkomen.

Vrijwel elke man gaat vreemd of grijpt zijn kans als hij de gelegenheid krijgt. Tatum Dagelet zei ooit eens: 'elke kerel gaat vreemd. Behalve watjes, want die durven niet. Alleen echte kerels gaan vreemd'. Daar zit meer waarheid in dan ik zo zou durven bekennen. Wat ik daar aan kan toevoegen: ook mannen met een lage sexdrive gaan niet snel vreemd, of mannen die gewoon weten dat ze bij een andere vrouw per definitie geen enkele kans maken. Een man is zo trouw als zijn opties.

Om vreemd te gaan hoeft de relatie niet eens slecht te zijn. Een bloedmooi en geil wijf, prima relatie, tig keer uitputtende seks in de week, kids, tophypotheek, maatschappelijke verantwoordingen en verplichtingen, voorbeeldfuncties...allemaal leuk maar niets bied zekerheid. Hij hangt hem toch wel in een ander als hij de kans krijgt.

Een slechte (bed)relatie zal vreemdgaan wel aanwakkeren. Als er te weinig seks in een relatie aanwezig is, of slechte sex, of niet bevredigend genoeg dan is de man over het algemeen sneller genegen om het buiten de deur te gaan zoeken. Ik weet er alles van. Ik heb een paar keer een sexloze relatie gehad en zocht de spanning al heel snel buiten de deur. Logisch. Als mijn partner besluit om geen of weinig sex meer te hebben hoef ik daar nog niet automatisch in mee te gaan.

Een avondje rollebollen of een incidentele wip is nog wel te overzien maar structureel vreemdgaan is echter een behoorlijke opgave. Het vereist allereerst een goed en sterk geheugen, zelfbeheersing(!) en bovenal het verpletterende vermogen om alles staalhard aan elkaar te kunnen liegen. Ik heb eens het verhaal gehoord van een chronische vreemdganger die na jaren gerommel buiten de deur gewoon niet normaal de waarheid meer kon vertellen. Bij alles wat hij vertelde moest je het in twijfel trekken, het liegen was voor hem een tweede natuur geworden. Hij verzon in het normale leven ook alles aan elkaar en was zich dat niet eens bewust.

Wat allereerst van belang is bij vreemdgaan zijn goed doortimmerde alibi's. Het komt er op neer dat je tijd bij je minnares doorbrengt en voor die verstreken tijd moet je een alibi hebben. Of je moet steeds onder werktijd afspreken maar als je liefje aan het andere eind van het land zit is dat vrij bewerkelijk en word het vaak vluggertjes werk. Zelf vind ik een beetje quality time met je minnares doorbrengen wel het minste wat je kunt doen.

Overwerk, sporten en gaan stappen met vrienden zijn wel de beste alibi's. Het mooiste is als je dat in werkelijkheid ook al een tijdje doet, dan valt het niet zo op. Als je dag in dag uit om 6 uur thuis bent, 's avonds op de bank hangt te zappen met je lusteloze partner tegenover je en in het weekend ook niet uit de hoekbank te takelen bent is het lastig om ineens stappen met je vrienden te gaan introduceren. Of plotsklaps veel overwerken. Of sportschool. Zoiets moet je eigenlijk langzaam opbouwen om geen argwaan te wekken.

Puur persoonlijk vond ik 'stappen met vrienden' het handigste als alibi. Je kon het nog wel eens heel laat maken en wisselende tijden aanhouden, en elke week stappen klinkt ook niet idioot. Bovendien is het douchen + opknappen van te voren ook allemaal prima uit te leggen.

Je moet goed opletten bij contact met de minnares(sen). Hou er bij voorkeur een 2e telefoon op na, bijv. een prepaid telefoontje en laat al het bel/sms verkeer van je minnares(sen) via dat telefoontje lopen. Hou de telefoon altijd op stil (zowel voor bellen als sms), mocht je hem per ongeluk een keertje in je jas laten zitten en hij gaat over is niks aan de hand. En stel een schermbeveiliging in met een pincode, zodat je alleen maar in de telefoon kunt kijken nadat je de juiste pincode intoetst. Als je vrouw hem nou vindt kan ze er niks mee, en als ze je vraagt over het mobieltje kan je altijd zeggen dat het een telefoon van een collega is die de pincode kwijt is en vroeg of je dat kon fixen. Ik zei al eerder dat goed liegen een vereiste is.

2 mobieltjes is in de praktijk wat omslachtiger, maar nog altijd beter dat dan krampachtig met eentje omgaan en daar consequent steeds berichtjes/nummers/sms'jes/appjes wissen. Dat vergeet je gegarandeerd een keertje. En je vrouw kijkt echt wel in je telefoon, zeker als ze wat argwaan koestert. Dat ook zeker niet gaan verbieden trouwens want dan gaan de alarmbellen pas echt bij haar af.

Qua e-mailverkeer kan je altijd een hotmail of gmail account gebruiken. Dat is overal via een webbrowser in te zien en veilig genoeg. Sla login/wachtwoord niet lokaal op de computer op en verwijder je browserhistorie. Denk ook om de automatisch aanvullen optie, de textboxen en adresbalk die eerder ingetypte tekst laten zien, ook dat consequent wissen. Da's echt een instinker met wachtwoorden. Een tweede 2e internet browser op de computer zetten (bijv. firefox als je chrome normaal gebruikt) in een verborgen mapje is een betere optie. Maar deze ook zo instellen dat browser historie, cookies en automatisch aanvullen verwijderd worden als je de browser sluit. Safety first hier. En scan regelmatig op keyloggers, dat zijn programma's die elke toetsaanslag vastleggen.

De meeste minnaressen zullen niet op loopafstand in de buurt wonen en je hebt dus een auto nodig. Logistiek gezien is het lastig om -zoals het mobieltje- speciaal een tweede auto voor op na te houden, dus dat wordt de gezinsbak of je lease-station. Op zich niks mis mee, maar ook hier zijn een stel valkuilen. De allerbelangrijkste tip die ik je hier kan geven is: HOU JE AAN DE WET. Hou je aan de snelheidslimieten, bij voorkeur middels cruise control. Rij niet door rood of pleeg andere overtredingen. Zorg dat de auto technisch in orde is (geen kapotte verlichting, geen verlopen APK) zodat je niet aangehouden kan worden. Ik ken iemand die op dat gebied bijzonder consequent was maar uiteindelijk door de mand viel doordat hij werd aangehouden voor een kapot remlicht(!) en de bijbehorende CJIB boete thuis niet kon verantwoorden.

Want boetes zijn nu eenmaal nadien heel erg lastig te verklaren. Als jij geflitst bent (of aangehouden) op een snelweg die een uur rijden van je huis is valt is dat verdomd moeilijk uit te leggen als je die avond naar 'de sportschool' was. Mocht het kwaad toch zijn geschied (en je weet het...want meestal weet je niet dat je bent geflitst..oh horror) moet je zorgen dat je de komende tijd extra vroeg thuis bent om de CJIB envelop te onderscheppen.

Ik heb mij namelijk eens in alle bochten moeten wringen toen er onverwacht een bon op de mat lag. Ik was een keer op zaterdagavond geflitst in een stad anderhalf uur rijden van hier..ik geef je het te doen om op stel en sprong wat acceptabels te verzinnen. Ik zei al eerder dat goed liegen een vereiste is..

Zorg dat je voor de date met je minnares voldoende cash op zak hebt zodat je niet hoeft te pinnen op plaats van bestemming. Pinlocaties zijn zichtbaar op de rekeningafschriften.

Als je een navi hebt gebruikt, vergeet dan niet de 'recente bestemmingen' te wissen op de terugreis. Zet de navi ook niet uit op de weg naar huis. Hij onthoudt de huidige locatie bij afsluiten en de volgende keer bij opstarten is die laatste positie zichtbaar totdat hij satellieten vind en de locatie gaat corrigeren naar de huidge locatie.

Als je je minnares in de auto hebt gehad loop de auto daarna even vluchtig na of ze niks is vergeten. Je zal niet de eerste zijn die in de problemen komt doordat er ineens een lippenstift naast de stoel te vinden is. Stoelposities ook weer terugzetten in min of meer dezelfde stand. Aftanken conform acceptabele stand. Kilometerstanden kan je niks aan doen, maar er is vrijwel geen vrouw die daar op let, dus dat is niet zo'n reëel probleem.

Als je na een avondje rollebollen moe maar voldaan thuiskomt hangt de geur van je minnares nog om je heen. Vrouwen zijn ongelofelijk gespitst op (vreemde) geuren, dus daar moet je echt wat aan doen. Het beste is even snel douchen of een nat washandje (met de 'huiszeep') over je heen halen. Kleding gelijk in de wasmand of te luchten. Je kunt ook gaan douchen bij je minnares maar vaak gebruikt die een shampoo die qua geur niet overeenkomt met degene die je thuis gebruikt, en dat gaan de alarmbellen al weer af bij je vrouw. Of je moet het eenzelfde merk shampoo aanschaffen en die bij je minnares stallen.

Verder is het aan te raden om het veilig te doen. Ik heb ook een hekel aan condooms maar als je via je minnares een geslachtsziekte oploopt en deze doorgeeft aan je vrouw zijn de rapen echt gaar. Daar kan je je niet uit kletsen. Als je vrouw tenminste zelf ook niet vreemdgaat.

Als je een tijdje een leuke geile minnares hebt gaat je gedrag veranderen. Je vind je eigen vrouw meestal minder leuk, je wordt kortaf en raakt snel geïrriteerd, vaak mentaal afwezig. Dat komt doordat je met je gedachten bij je minnares bent en je je loopt te ergeren aan dagelijkse rituelen en en kleine onhebbelijkheden van je vrouw. Je wilt bovenop je minnares liggen maar je zit thuis. Kleine ergernissen worden daarom uitvergroot.

Al snel komen dan de vragen van haar kant 'wat ben je geïrriteerd, wat is er toch de hand de laatste tijd, je doet anders' etc. Bloedlink, want zo krijgt ze al snel een vermoeden. Tracht zoveel mogelijk normaal te doen in je gewone leven en je vrouw niet anders te behandelen, hoe moeilijk dat soms ook is. Blijf geïnteresseerd in je huidige vrouw, blijf vragen hoe haar dag is, probeer dus de normale dagelijkse routine aan te houden.

Met een goede minnares krijg je vaak minder zin in seks met je gewone vrouw, als daar al überhaupt sprake van was. Dat komt op een lager peil of verdwijnt helemaal. Ook dat gaat ze natuurlijk doorkrijgen. Het is heel moeilijk om het gewone 'ritme' hier aan te houden. Je kunt dan altijd aanwenden dat je minder zin in seks krijgt. Vermoeidheid, druk/onzekerheid op je werk, stress...verzin iets. Meeste vrouwen zullen het op termijn niet zo erg vinden, die kunnen prima zonder seks (ik heb single vrouwen meegemaakt die soms diverse jaren achtereen zonder seks leefden en daar echt geen enkele moeite mee hadden).

We hebben allemaal een geweten waar we last van kunnen krijgen. De ene wat meer als van de ander. De eerste keren als je een wildvreemde vrouw in je armen houdt kan er wel eens door je heen schieten van 'waar ben ik in godsnaam mee bezig'. Dit slijt wel. Je leert in de auto onderweg naar je minnares een mentale knop omzetten, je gaat langzamerhand van de spanning met een andere vrouw genieten en de kick die het geeft om een andere vrouw te versieren. Het is in een bepaalde mate verslavend en bijzonder goed voor je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Je wordt meer man.

Probeer de neiging om het op te biechten tegen je vrouw of anderen altijd te onderdrukken. Hou bij een vermoeden van haar kant stug vol dat ze het mis heeft. Ontken alles en blijf alles ook ontkennen. Ze zal alleen overtuigd van vreemdgaan zijn bij een compleet, overtuigend en waterdicht bewijs (ze weet dat ze namelijk alles op het spel zet). Dat is in de praktijk extreem moeilijk zoniet onhaalbaar dus overal waar je twijfel kan zaaien moet je dat doen. Vrouwen geven je relatief snel het voordeel van de twijfel als er een minieme kans is dat het kan inderdaad kan kloppen zolang het allemaal nog maar enigzins acceptabel klinkt.

Mocht je nog steeds twijfelen over het opbiechten: ik ken werkelijk geen relatie die er na een bekentenis beter van is geworden. Achterdocht, gebrek aan vertrouwen en vele ruzies/verwijten zullen je ten deel vallen, ze zal je er lang en pijnlijk voor laten boeten. Jarenlang. Want jij hebt haar bedrogen en het onderlinge vertrouwen is geschonden. Ik ken een ouder echtpaar waarbij de vrouw het slippertje van de man 30 jaar na dato nog niet is vergeten en het de man altijd kwalijk heeft genomen. Toen de ex-minnares overleed mocht hij van zijn vrouw niet naar de begrafenis.

Probeer het ook tegen zo min mogelijk vrienden/kennissen te vertellen. Erg lastig, want als je een leuke meid bent tegengekomen wil je het wel van de daken schreeuwen. Hou in gedachten dat een notoire vreemdganger geniet en lijdt in stilte en tracht dat te accepteren. Praat er ook zo min mogelijk over tegen vrienden/kennissen/familie en al helemaal niet tegen vrouwen in het algemeen. Vrouwen kletsen onderling alles door, onderschat dit nooit.

Er zijn mannen die het voor elkaar krijgen dat ze hun minnares niet op de hoogte stellen van hun bestaande relatie, dat ze de minnares dus de indruk van een normale vriend/vriendin relatie geven. Kan, maar het ligt de lat aanmerkelijk hoger. Op een gegeven moment krijg je namelijk de onvermijdelijke vraag van haar 'blijf je vannacht slapen'. Dat kan je een paar keer uitstellen, maar op een gegeven moment ben je door je smoezen heen.

Als je dan geen baan hebt waarbij je het kan verantwoorden af en toe een nacht niet in de echtelijke sponde aanwezig te zijn kan het op dit punt hopeloos mislopen. Mocht je dat wel lukken krijg je ongetwijfeld de vakantie/feestdagen/verjaardag perikelen. Mijn ervaring is dat zoiets alleen voor korte termijn is vol te houden. Ik heb 1 getrouwde man gekend die vriend/vriendin illusie met zijn minnares een jaar lang in stand heeft weten te houden en wat uiteindelijk stuk liep op een verjaardagskaartje wat de minnares persé wilde versturen naar zijn huisadres...in paniek verzon hij een fictief adres en daar kwam zijn minnares achter...een ander verzon er een hond en een co-ouderschap bij als reden dat hij niet hele weekeinden bij zijn minnares kon zijn. Creatief, maar ook dat was op de lange termijn niet vol te houden. Tip: een meerdaagse cursus van je werk is vaak een goede smoes voor 1 of meerdere overnachtingen. Resumé: dit is inderdaad de topsport onder het vreemdgaan.

Als je bovenstaande in je achterhoofd houdt en consequent bent en blijft kan het lang goed gaan. Ik ken mannen die er op deze manier complete harems op na houden.

Het bovenstaande stukje is primair voor de man bedoeld en als je als vrouw dit nu leest zal je op zijn minst nu een ongemakkelijk gevoel hebben dat sommige mannen zo kunnen zijn. Ik kan het niet mooier maken dan het is. Mocht je je vriend/man betrappen op vreemdgaan: het beste advies wat ik je kan geven is om zelf vreemd te gaan, dat zet de scheve verhoudingen weer recht. Boos, verdrietig, huilen, weggaan, therapie, tweede kansen....het werkt allemaal op termijn niet. Behalve je koffers pakken, maar ja, eens zal je weer een nieuwe relatie krijgen. En dan is het maar weer afwachten of die op termijn ook zo trouw is als je denkt of hoopt. Probeer het op zijn minst te relativeren...het is maar sex....voor jou mag het dat misschien wel meer betekenen maar voor de man in kwestie zeer zeker niet.

Wil je het voorkomen: denk eens aan een open relatie, parenclubs of swingen. Dat werkt echt en scheelt verschrikkelijk veel leugens en ellende. Het gaat de man namelijk puur om de seksuele kick en verandering waardoor hij het buiten de deur gaat zoeken. 10-20 jaar lang bloemkool eten raak je ook wel eens zat...mannen zijn niet gebouwd voor de monogamie, zo zit de natuur niet in elkaar. Monogamie is pure wilskracht, aangepraat door de maatschappij en geen karaktereigenschap of element van een goede relatie.